Udgivet i Skriv en kommentar

Presse – meddelelse

Pressemeddelelse

Verdensnyhed fra robotbranchen med udspring i Odenses robotklynge 

Autonomous Units lancerer unik, patentanmeldt desinfektionsrobot baseret på evidensbaseret Dry Mist-teknologi. 
Efter stiftelsen af robotvirksomheden, Autonomous Units, så sent som 1. august, er teamet bag allerede nu klar med første fremvisning af den nyudviklede desinfektionsrobot, DMD4000.  Idéen udsprang af Covid-krisen, hvor der opstod et akut behov for at forhindre krydsinfektion i indendørsområder med høj risiko. 

”Tiden kalder på et højnet hygiejneniveau og sikkerhed mod smittespredning”, siger managing director i Autonomous Units, Flemming Thinggaard. ”Vores nye desinficeringsrobot er udviklet på rekordtid med henblik på at højne det generelle hygiejneniveau og sikre samfundet mod unødige sygedage og eventuelle nye pandemier.” 

DMD4000 er den første af sin art på markedet, og teknologien bag er en tør tåge af brintoverilte – en teknologi, der er velkendt fra laboratorie- og sygehusdesinficering, blot som manuelle, menneskebetjente maskiner. Med DMD4000 sættes nye standarder ved autonomt at desinficere kontorer, motionscentre, skoler og institutioner i løbet af natten. 

”Brintoverilte-teknologien garanterer en evidensbaseret, høj desinfektionskvalitet i modsætning til kendte teknologier, som bygger på testbaserede rapporter, og som samtidig kun desinficerer synlige flader og er farlige for mennesker, når de er i proces”, uddyber Flemming Thinggaard.  

En højkvalitets-topapplikation bygget til MiR 

Den nye desinfektionsrobot bygger på den velkendte, fynske platform fra MiR, hvor Flemming Thinggaard selv var med som ansat nr. 7. i 2015. Han har kun godt at sige om MiR, både produktets brugervenlighed og det efterhånden store team bag, og netop et stærkt team ser han som essentielt for succes.  

”Jeg kontaktede tidligere designkonsulent for MiR, Lars Majlund Mørk, og samarbejdet udviklede sig hurtigt fra konsulenthjælp til en plads på holdet. Som ledende softwareudvikler er Bo Thinggaard hentet ind. Han er en enestående kapacitet, som på rekordtid har bygget en skalérbar arkitektur, der matcher vores visioner for fremtiden”, siger Flemming Thinggaard. 

Autonomous Units arbejder på højtryk for at få robotten ud til verden, og næste step er test af det samlede setup ved motionscenteret ”God form” i Ringe. Ejer og centerleder Søren Andersen siger: ”Jeg er klar på ny teknologi, og vi gør i forvejen en stor indsats for at sikre hygiejnen, så hvis robotten kan forebygge smittespredning, er testen en succes for både mig og centerets brugere.” 

DMD4000 forventes klar til salg ultimo 2020, men Autonomous Units er allerede nu i dialog med kunder og forhandlere. 

FAKTA OM DESINFEKTIONSROBOTTEN DMD4000: 

  • Topapplikationen fra Autonomous Units er udviklet til MiR’s autonome robotter, og har en kapacitet på 4000m3 
  • DMD står for Dry Mist Disinfection Robot – en selvkørende robot, der fylder rummet med en tør tåge bestående af bl.a. brintoverilte. 
  • Robotten DMD4000 er patentanmeldt, og fjerner op til 99,9999% af skadelige patogener og superbakterier. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.