Udgivet i Skriv en kommentar

ny investorer

Fynsk robotvirksomhed gearer op med frisk kapital og forstærker ejerkredsen med én af Odenses helt tunge Robotinvestorer

Autonomous Units får tilført ny kapital gennem eksisterende investorer samt ved tilføjelsen af en ny tung fynsk investor. Denne strategiske udvidelse støtter virksomhedens ambitioner om yderligere vækst og international ekspansion

For snart fire år siden stiftede Flemming Thinggaard Autonomous Units fra et beskedent garageprojekt. Året efter kom Søren Bjerre og Karsten Thinggaard med som co-founders. I dag har virksomheden udviklet sig til en førende innovator inden for levering af service- og infotainmentrobotter, med specialiserede løsninger der er særligt velegnede i fx sundhedssektoren, lufthavne, messecentre og shopping centre.

Den nylige kapitalforhøjelse med Hands-on Mikrofonden, samt flere tunge investorer fra miljøet omkring denne fond, samt tilføjelsen af Robot-investor Søren Juul som medejer styrker virksomhedens finansielle og strategiske position.

“Autonomous Units er en spændende virksomhed med globalt og skalerbart potentiale. Med fokus på den gode kundeoplevelse ved brug af collaborative robotter, ligger dette rigtig godt i tråd med de øvrige investeringer jeg har foretaget,” forklarer Søren Juul Jørgensen fra Juul Holding, der kender Flemming Thinggaard fra deres fælles tid omkring MiR.

Desinfektionsrobotter, virksomhedens første produktområde, fortsætter med at udvikle sig og blive brugt i sundhedssektoren, med DMD4000 robotten i drift på institutioner som Bispebjerg Hospital. Infotainmentrobotterne, kaldet Gallery, præger allerede offentlige rum i både Danmark og Tyskland, og virksomheden arbejder på at udvide deres tilstedeværelse globalt.

 “Jeg er meget stolt over, at det der for snart 4 år siden startede som et garageprojekt nu er blevet en etableret virksomhed, som allerede er lykkedes med at komme ud over landets grænser,” udtaler Flemming Thinggaard og tilføjer;

“Potentialet for service robotter er stort og står foran det helt store gennembrud. Netop i disse miljøer har de collaborative AMR-robotter deres styrke, da miljøerne er konstant omskifteligt.

I forbindelse med kapitaludvidelse foretages rokader i den daglige ledelse, da Karsten Thinggaard overgår til en mere rådgivende rolle i virksomhedens Advisory Board og Flemming Thinggaard overtager den daglige ledelse som administrerende direktør. Søren Bjerre forbliver i den kommercielle rolle.

Gallery!
Figure 1 - Gallery er Firmaets Infotainment robot, der kan interagere med folk i Storcentre, lufthavne, detailkæder og til messer. Man kan spille på robotten, finde vej eller få vist forskelligt andet content og reklamer.
DMD4000!
Figure 2 - DMD4000 er Firmaets Desinfektionsrobot, der kan desinficere Sengestuer og operationsstuer på hospitaler, Laboratorier i Pharma industrien og produktion inden for levnedsmiddelindustrien.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.