Udgivet i Skriv en kommentar

Nu ruller robotterne ind på dit sygehus

Nu ruller robotterne ind på dit sygehus

Vejle den 16. januar 2023 

Covid19 satte ekstra spot på vigtigheden af at begrænse spredning af vira. I alle brancher blev det tydeligt, at det ikke altid er nok at spritte af for at undgå kontaktfladesmitte – men især i sygehus- og sundhedssektoren blev det ekstra tydeligt. Der skal gøres rent. Og når der er gjort ordentligt rent, skal der ydermere desinficeres. Med et arbejdsmarked hvor det er en udfordring at tiltrække arbejdskraft, kan det være svært at skaffe hænder til alle opgaverne. Det er hér, robotterne kommer ind i billedet. 

Karsten, Søren og Flemming, der er iværksætterne bag virksomheden Autonomous Units, bragte i lyset af Covid19 deres fælles store viden sammen – ikke mindst deres erfaringer med robotter. Flemming er skarp på teknikdelen, Karsten og Søren på bruger- og kundesiden. Sammen fik de ideen om at udnytte selvkørende robotters basismodul  
og anvende desinficeringsteknologien kendt fra blandt andet laboratorie- og sygehusdesinficering.  

Som det første har virksomheden derfor udviklet desinficeringsrobotter til hospitaler, hvor netop de sygdomsfremkaldende mikroorganismer skal fjernes med hård hånd. Derudover arbejdes der sideløbende med en lang række kundetilpassede løsninger til andre knap så tunge brancher såsom indkøbscentre, hotel- og restaurationsbranchen, institutioner, fitnesscentre, lufthavne, fabrikker m.v. 

Løsningen fungerer og der er et marked. Det var der heller ingen, der var i tvivl om, da Autonomous Units pitchede for Hands-on Mikrofonden. Ikke mindst de to Hands-on investorer Karen Ersgard og Kim Saabye, der sammen med fonden investerer et ikke ubetydeligt millionbeløb i virksomheden over den næste årrække. Karen bidrager derudover med sin mangeårige erfaring fra arbejdet som udviklingssygeplejerske i hospitalssektoren og Kim deler ud af sin viden om udvikling og ikke mindst salg af tekniske produkter. 

”Vi er nået til et punkt, hvor vi skal løfte virksomheden til det næste niveau. Derfor var vi ikke bare var på jagt efter en investor. Vi søgte specialiseret og dedikeret viden. Derfor er vi begejstrede over Hands-on Mikrofondens koncept, hvor vi netop ud over den økonomiske støtte også får to engagerede og kompetente mennesker med om bordet. Vi er klar til at skalere virksomheden og især Karens store erfaring fra sundhedssektoren kommer til at gøre en væsentlig forskel,” siger en glad Karsten Thinggaard, der sammen med Søren Bjerre og Flemming Kjær Thinggaard netop har skrevet under på aftalen. 

”På sygehuse får 8-10 % af de indlagte en alvorlig infektion, som skyldes forhold under selve indlæggelsen. Det forsinker patientens helbredelse, men også sygehusets effektivitet og økonomi. Det skal vi til enhver tid forsøge at reducere. Derfor begejstres jeg naturligvis over løsningen fra Autonomous Units og jeg glæder mig til at bidrage med min viden og mit netværk, så løsningen forhåbentlig kan blive en realitet på alle landets sygehuse,” tilføjer Karen Ersgard med et smil. 

Desinficeringsrobotten er den første af sin slags på markedet. Modsat mange andre løsninger, bruges her hverken uv-stråling eller ozon. I stedet benyttes en tørtågedesinfektionsteknologi, der sporløst desinficerer hele rummet, herunder alle overflader samt partikler i rummet. Her rammes vægge, over- og underside af borde, stole, skærme, tastaturer m.v. og tågen efterlader ikke spor på hverken dokumenter, møbler, elektronik eller overflader. Når der ydermere tilføjes AI-kvalitetskontrol oveni, opnås den ideelle desinfektionsmetode, der åbner for et utal af anvendelsesmuligheder på grund af den enklere håndtering. Robotten kan pre-programmeres og det giver dels en ensartethed, men også besparelser da den fx kan arbejde i løbet af natten.  

Sprayteknologien er evidensgodkendt af Statens Seruminstitut og robotten er certificeret efter den europæiske norm EN 172727. Desinficeringsvæsken er godkendt på EU-niveau via ECHA og Miljøministeriet. 

Læs mere på www.a-units.com og www.hands-on-mikrofonden.dk 

 

For yderligere information kontakt: 

Jørgen Andersen, CEO i Hands-on Mikrofonden, ja@hands-on-mikrofonden.dk, +45 40 53 53 37 

Karsten Thinggaard, CEO og medstifter af Autonomous Units, kt@a-units.com, +45 20 55 21 56 

Karen Ersgard, Hands-on investor, karen@aeropak.dk 

Kim Saabye, Hands-on investor, kim@tantec.com, +45 26 89 58 23  

Teamet bag Autonomous Units; Søren Bjerre (CCO, Autonomous Units), Karsten Thinggaard (CEO)  
og Flemming Thinggaard (CTO og stifter).
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.